A nyarat a gyümölcsök szivárványának is nevezhetnénk, hiszen ilyenkor érik a legtöbb színes, zamatos, vitaminokban gazdag gyümölcs. Az eper, a bogyós gyümölcsök többsége, a meggy a sárgabarack és a dinnye a szezon nagy kedvencei.
Fontos, hogy ilyenkor legtöbbet a bogyós gyümölcsökből fogyasszunk, mivel kiemelkedően magas C-vitamin tartalmuk van, különösképpen a fekete ribizlinek, málnának és szedernek.
Az antioxidánsokban gazdag bogyós gyümölcsök segítenek a szabad gyökök okozta károsodások megelőzésében és a gyulladás csökkentésében, megvédhetnek bennünket a rákos betegségektől is, mivel elősegítik a rákos sejtek halálát és gátolják a szaporodásukat.
Az eper remek C-vitamin forrás, amely erősíti az immunrendszert. A C-vitamin segíti a kollagéntermelést, amely a rugalmas bőr garanciája.
A málna kedvelt kerti növény, amely 25 mg C-vitamint és 40 g Kalciumot tartalmaz, ez pedig fedezi napi szükségletünk 10%-át. A magas vitamintartalma miatt gyakran nyersen fogyasztják, ill. lekvárként, kompótként, zseléként vagy szörpként kerül a konyhában felhasználásra.
A feketeribizli magas C-vitaminnal rendelkezik, gyulladáscsökkentő gyümölcs, amely felveszi a harcot a rossz koleszterinnel szemben, továbbá vérnyomáscsökkentő szereppel is bír.
A szeder kiváló antioxidáns forrás. A csersavban gazdag gyümölcs, gyógynövényként is használható mivel védi a hajszálereket. Baktériumölő hatásáról is rendkívül ismert.
A nyár kedvenceit megtalálod webshopunkban!
Fitt cukormentes és csökkentett energiatartalmú szörpök:
Feketeribizli-Lime szörp
Meggyszörp
Málnaszörp
Különleges kézműves rostos szörpök:
Eperszörp
Málnaszörp
Meggyszörp
Fogyasszátok egészséggel!