Az 5 legjobb diéta 50 év feletti nők számára- Mediterrán diéta
Azon nők, akik igyekeznek megtartani alakjukat vagy szeretnének életformát váltani, rengeteg diéta programmal találkoznak, azonban nem mindegyik tesz jót az egészségüknek.
Sok 50 év feletti nő keres olyan diétákat, amelyek támogatják a szív- vagy agyműködést, segítik a menopauza tüneteit, vagy javítják az általános egészségi állapotukat.
Öt részből álló blogsorozatomban egy-egy ilyen típusú diétát fogok mutatni.
A diétákat a következő kritériumok alapján választották ki:
Könnyen követhető
Eltekintve attól, hogy világos irányelveket és egyszerű bevásárló listákat kínál, az étrend nem igényel különösebb nehézséget.
Könnyen alkalmazható
A diétát követő a személyes preferenciáinak és táplálkozási igényeinek megfelelően módosíthatja.
Nem korlátoz túlságosan
Nem kell nagy mennyiségű élelmiszert kiiktatnia az étkezési tervéből.
Kiegyensúlyozott táplálkozást biztosít
Rengeteg egészséges zsírt és fehérjét, valamint minőségi szénhidrátforrásokat és mikró tápanyagokat fog enni.
Tapasztalatokon alapuló
Tudományos tanulmányok támasztják alá az étrend egészségügyi előnyeit.
Íme az 5 legjobb diéták egyike az 50 év feletti nők számára
MEDITERRÁN DIÉTA
A mediterrán étrendet következetesen az egyik legegészségesebb étkezési mintának tartják szinte mindenki számára, beleértve az 50 év feletti nőket is.
Az 1960-as évek görögországi és dél-olaszországi étkezési szokásai alapján ezt a diétát alacsony telített zsírtartalma jellemzi. Elsősorban zöldségekből, hüvelyesekből, gyümölcsből, diófélékből és teljes kiőrlésű gabonából áll, az olívaolaj pedig a hozzáadott zsír elsődleges forrása.
Bár a mediterrán étrend túlnyomórészt növényi eredetű, mérsékelt mennyiségű halat és tejterméket, valamint kis mennyiségű tojást, baromfit és vörös húst is tartalmaz.
Évtizedes kutatások bizonyítják, hogy ez a diéta csökkenti a különböző krónikus, életkorral összefüggő betegségek, mint például a szívbetegség, a cukorbetegség, a rák és a mentális hanyatlás kockázatát.
Egy tanulmány a mediterrán étrendet a peri- és posztmenopauzás nők elhízás kockázatának 30%-os csökkenésével is összefüggésbe hozta.
A mediterrán diéta sok más népszerű diétát felülmúl a rugalmassága miatt. Egyetlen étel vagy élelmiszercsoport sem tiltott – még a finomságok és a vörösbor is megengedett.
Forrás oldal: https://www.healthline.com/nutrition/best-diet-for-women-over-50#bottom-line