A nyári pihenés és kikapcsolódás után kezdődik az őszi hajtás az iskolában és a munkahelyen. Egyre nagyobb stresszhelyzetnek vagyunk kitéve, valamint az időjárás változása is hatással van a szervezetünkre. Ilyenkor nagyon fontos a megfelelő vitaminok és az antioxidánsok pótlása. Ezért érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani. A nyár és az ősz fantasztikus terményei a fekete áfonya, a homoktövis és a csipkebogyó, amelyek fogyasztása javasolt az őszi és téli időszakban.
A csipkebogyónak nem csak magas C-vitamin tartalma van, hanem sok egyéb jótékony hatása is.
- erősíti az immunrendszert és az érfalakat
- fokozza a szervezet védekezőképességet, segít a megfázás és fertőzés megelőzésében
- szabályozza a vércukorszintet
- elősegíti a csontok megerősödését
- jótékony hatással bír az ízületekre
Webshopunkban nemcsak a Kutyori csipkebogyólekvár, de Kutyori csipkebogyó velő és Kutyori rostos csipkebogyó gyümölcsszörp is megtalálható.
A fekete áfonyát leggyakrabban süteményekhez, fagylaltokhoz használják.
Népszerűséget mi is igazolhatjuk, hiszem a sokak által kedvelt a Kutyori áfonya lekvár már cukormentes változatban is kapható FITT áfonya lekvár néven. Alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is nyugodtan fogyaszthatják. Palacsintához, süteményekhez, a reggeli pirítósra vagy akár sajtokhoz is ajánljuk. A fekete áfonya nem csak finom, de ásványi anyagokban is gazdag, úgy, mint a kalcium, kálium, nátrium, vas és foszfor. Magas C vitamin tartalmú, erős antioxidáns hatású és ezzel hozzájárul a gyulladások és érbetegségek kezeléséhez.
Recept ajánlatunk:
Áfonyás amerikai palacsinta
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 dl tej
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
1 csipet só
1 evőkanál cukor
5 dkg vaj
Kutyori konyha áfonya lekvár vagy Fitt áfonya lekvár
áfonya velő
Tejszínhab
Elkészítés:
Válasszátok szét a tojásfehérjét és a sárgáját. A lisztet, cukorral, tojássárgájával, tejjel és sütőporral keverjétek össze. A tojásfehérjét verjétek fel kemény habbá, adjatok hozzá egy csipetnyi sót, majd óvatosan,- hogy a hab ne törjön össze, -adjátok a tésztához.
Tegyétek be a hűtőbe 10-15 percre. Serpenyőbe melegítsetek fel vajat, amikor elég meleg, kisebb merőkanállal mérjétek ki egymás után a palacsintákat, majd süssétek meg. A megsült palacsinták közé tegyetek Kutyori konyha áfonya lekvár vagy Fitt áfonya lekvárt, a tetejét öntsétek le áfonyavelővel és díszíthetitek tejszínhabbal is. Nem csak finom , de egészséges is!
A 100 % gyümölcstartalmú Kutyori- Konyha áfonya velőnket azoknak ajánljuk, amik a megfázás ellen szeretnének védekezni. Amit azonban kevesen tudnak, hogy a fekete áfonya kiváló gyógyír szemre, hiszen csökkenti a szürkehályog kockázatát.
Augusztus elejétől egészen szeptember végéig érik a homoktövis termése, amely kissé kesernyés és savanyú, de miután a dér megcsípte édes és fogyasztható.
Webshopunk Prémium termék ajánlata a 100% gyümölcstartalmú Kutyori-konyha homoktövis velő, ami hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz. Ez kiváló gyümölcsturmixokhoz vitaminként és joghurtokba is. Gyerekeknek tejszínhabbal ajánljuk.
A Csökkentett energiatartalmú homoktövis lekvárunkat, valamint a Kutyori homoktövislekvár almarostokkal lekvárt süteményekhez, palacsintákhoz és túrókrémekhez javasoljuk.
Miért is olyan különleges ez a bogyós gyümölcs?
Ezernyi jó dolog szól mellette. A teljesség igénye nélkül ismerkedjetek meg néhány jótékony hatásával:
- védi és erősíti az immunrendszert
- magas C vitamin tartalma segít a megfázás megelőzésben
- csökkenti a vércukorszintet és koleszterinszintet
- erősíti a kötőszöveteket, ezáltal csökkenti a narancsbőrt
- késlelteti az öregedési folyamatokat
- kiváló magas vérnyomásra és antioxidáns hatású
Bármelyik termékünket rendelitek meg a https://www.kutyorishop.hu/ online üzletünkből, garantáltan finom és kiváló minőségű termékeket kaptok.
Fogyasszátok egészséggel!