Összetevők: Ivóvíz,kristálycukor, levendula virág (5%), citromlé (sűrítményből visszahígítva)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:952 kJ/224 kcal
Zsír: <0,01 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,01 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 56 g
Rost: < 0,01 g
Fehérje: <0,01 g
Só: <0,01 g
Kivonat alapú szörpök jellemzői:
-
Nem tartalmaz színezékeket és aromákat, a kivonat alapú szörpökben a növények valódi ízvilága tökéletes harmóniát alkot
- Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósítjuk a termékeket, így felbontás után hűtőben kell tárolni
- Hagyományos ízek az egész család számára
Kivonat alapú szörpök felhasználási javaslatai:
- Fogyasztásuk vízzel vagy szódavízzel 1:8 arányban hígítva javasolt
- Nyáron a legjobb hűtve fogyasztva
- Alkoholos-és alkoholmentes koktélok is készíthetőek belőle
- Nyáron jégkása és jégnyalóka készítéséhez is ajánlott
- Télen ízesíthetjük vele fekete- vagy gyümölcs teánkat
- Öntetként, szószként használhatjuk édes desszertekhez
Levendula virág főbb jellemzői
A levendula virágból készült tea idegnyugtató, görcsoldó hatással bír, fejfájás levertség és stressz ellen is hatásos, elősegíti az üdítő alvást.
Ezek mellett bevált hangulatváltozások kiegyensúlyozására és feszültség oldására is.
Hatásos idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére.
A virágból készült illóolajat is használhatjuk. Fürdővízbe téve gyógyír reumás fájdalmak, idegzsába kezelésére.