Összetevők: homoktövis (100 g gyümölcsvelő 120 g homoktövis felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:221 kJ/53 kcal
Zsír: 2,8 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 5,2 g
amelyből cukrok: 3,1 g
Rost: 1,2 g
Fehérje: 0,9 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
Ahomoktövist egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os homoktövis velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Homoktövis gyümölcs főbb jellemzői
A homoktövist már I.E. 900 évvel is ismerték és használtás égési sérülések, gyomorfekély és májgyulladások kezelésére.
A homoktövis bokor leghasznosabb részre a narancssárga bogyója, igazi immunerősítő növény. Legismertebb a homoktövis kapcsán a kiemelkedő C-vitamin tartalma. Megtalálható még benne az A-vitamin, E-vitamin, almasav, mannit, zsíros olajok, flavonoidok, gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban.
A magas C-vitamin tartalma miatt ideális téli időszakban általános immunerősítésre, valamint betegségek és műtétek utáni felépülésnél. A berepedezett, száraz bőrre magas E-vitamin és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van.
A homoktövisben található ß-carotinnak köszönhetően jót tesz a szemünk egészségének, továbbá segít abban, hogy a vénáink és az artériáink tisztás és egészségesek maradjanak, csökkenti a koleszterin szintet.
A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezőképességének hatékonyságát. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Külsőleg a terméséből hideg sajtolással kinyert zsíros olajat nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, égési -és sugársérülések, valamint sérült nyálkahártyák ( gyomor-, méhnyak-, hüvely-) kóros elváltozásainak a kezelésére használják.
A bogyók antioxidáns hatóanyagainak hála támogatja a szervezetünk sejtképződését és lelassítja a sejtek öregedését.