Összetevők: csipkebogyó (100 g gyümölcsvelő 150 g csipkebogyó felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:330 kJ/78 kcal
Zsír: 1,3 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 12,2 g
amelyből cukrok: 9,2 g
Rost: 1,5 g
Fehérje: 3,6 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
A csipkebogyót egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os csipkebogyó velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
- Alkamas édes desszertek, olajban sült édes tésztákhoz öntetként fogyasztva
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Csipkebogyó gyümölcs főbb jellemzői
A csipkebogyó vitaminok közül bővelkedik A-, B1-, B2-, K-, P- és C- vitaminban. Vitaminok mellett fontos szénhidrátokat, rostokat, folsavat, alma- és citromsavat tartalmaz.
Ásványi anyagokban, cinkben, rézben és antioxidánsokban ( polifenolokben) gazdag. Ezeknek köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszert. Antioxidánsai megkötik a szabadgyököket, ezáltal lassítja a bőr öregedési folyamatait.
Flavonoidjai csökkentik a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, ami a vérkeringés normalizálásával hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Ásványi anyagok közül vasban és magnéziumban ugyancsak bővelkedik. Az emésztésre is pozitív hatást gyakorol. A csipkebogyóban található rostok javítják az emésztést, helyreállítja a megfelelő székletürítést, azáltal tisztítja a bélrendszert a lerakódott mérgektől és salakanyagoktól.
Leveléből készített tea hatékony vízhajtó, eltávolítja a felgyülemlett vizet és megelőzi az újbóli vizesedést. Vízhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a vesekövek kialakulásának kockázatát. Speciális hatóanyaga a tilirozid segít eltüntetni a hasi zsírt.
Mivel szabályozza az inzulin -és vércukorszintet a cukorbetegség kezelésekor is jó szolgálatot tehet a csipkebogyó fogyasztása.
További előnye, hogy fogyasztásával fokozható a csontképződés és megelőzhető a zsírmáj kialakulása.