Összetevők: kökény (100 g gyümölcsvelő 150 g kökény felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:231 kJ/54 kcal
Zsír: <1 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 10,8 g
amelyből cukrok: 6,8 g
Rost: 2,5 g
Fehérje: < 0,8 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
A kökényt egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os kökény velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Kökény gyümölcs főbb jellemzői
Akik szeretik a kökényt, azok savanykás íze miatt kedvelik ezt a már ókorban is gyógyaszati célokra használt „elfeledett” növényt. A termések gyűjtésének ideje ősszel jön el. A szüretelés optimális időpontjához meg kell várni vele az első fagyokat, hogy a dér megcsípje bogyókat. Ekkor a termések fanyarsága csökken, enyhén édeskéssé válnak és megpuhulnak.
Fontos forrása flavonoidoknak. Ezek közül az ellagsav rákellenes hatással bír, a polifenol képes megkötni a szervezetünkben a vasat.
Magas C-vitamin tartalma általános immunerősítésben segít.
Termése cseranyag-tartalmánál fogva összehúzó, szorító hatású: jót tesz a bélhurutban szenvedőknek, hasmenés kezelésére használható, pozitív hatása van az anyagcsere folyamatokra. Ezek a savak segítik a zsírégetést, ezáltal könnyen beindítja a fogyást. A zsírcsökkenés másik pozitív hozadéka a vese-tisztítás valamint vizelethajtó hatás is, mely szintén hozzájárul a szervezet méregtelenítésére.
Kökény bogyó leve öblögetve a szájüregi sebek, gyulladások, valamint torokfájás kezelésére ajánlott.
Ezen jótékony hatások mellett azok a vitaminok és ásványi anyagok találhatóak benne melyek védik bőrünk és hajunk egészségét. Nyersen fogyasztva pár hét alatt látványos javulás érhető el hajunk és körmünk esetében.