Összetevők: arónia (100 g gyümölcsvelő 125 g arónia felhasználásával készült)
Átlagos tápérték adatok 100 ml termékben:
Energia:247 kJ/59 kcal
Zsír: <0,5 g
amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 12 g
amelyből cukrok: 11,5 g
Rost: 2 g
Fehérje: <1,0 g
Só: <0,01 g
100%-os gyümölcsvelők jellemzői:
- 100%-os gyümölcstartalom, egy kis palacknyi természet
- Nem tartalmaz: kristálycukrot
édesítőszereket
tartósítószert
színezéket –és aromákat
- A gyümölcsből csak a leve került kipréselésre, így nem tartalmazza a gyümölcs héj és hús darabjait, csak azok levét.
Az aróniát egy erre speciálisan kialakított készülékkel levelőzzük, majd a folyamat végén kipasztőrözzük, hogy a káros anyagok elpusztuljanak és egy lezárt üvegben a gyümölcs értékeit megőrizzük. A 100%-os gyümölcsvelő minőség megőrzési idejét a címkén találod. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, így felbontás után hűtőben kell tárolni.
100%-os arónia velő felhasználási javaslatai:
- Keverd hozzá natúr joghurthoz, zabkásához, tejbegrízhez. Egy kis kanál mézzel édesítsd, hogy egy igazán vitalizáló, energiadús reggelit kapj.
- Tegyél egy evőkanállal a teádba, és fogyaszd el.
- De ha szereted a natúr ízeket, csak fogyassz belől minden nap 1-2 evőkanállal.
- Savanyú szószként vagy öntetként használhatod édes sütemények, palacsinták, grill sajtok vagy sültek mellé
Ha több 100%-os gyümölcsvelőt is szeretnél kipróbálni keresd csomagajánlatunkat: 100%-os gyümölcsvelő csomagajánlatok
Minden gyümölcs velőnk olyan gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készül, melyek a népi hagyományok, természetes gyógyászati leírások alapján kimagasló értékekkel bírnak.
Arónia gyümölcs főbb jellemzői
Az arónia- más néven fekete berkenye nem csak szép éke lehet kertünknek, hanem termésének fogyasztása számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre.
Napjainkban vált igazán népszerűvé az egészségtudatos fogyasztók körében. Az áfonyához hasonlóan az arónia gyümölcse is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.
Mindemellett mangánban, C-és K-vitaminban is gazdag gyümölcs. Az antioxidánsok közül polifenolokat tartalmazza. Az aróniában található antocianinok képesek megakadályozni a rák terjedését, véd a vastagbél rákkal szemben.
Ez a savanykásan fanyar gyümölcs többek között a szív-és érrendszeri betegségekre is pozitív hatással lehet. Kutatásokban megfigyelték, hogy az aróniát fogyasztók körében jelentősen csökkent a páciensek LDL (rossz) koleszterin és vérnyomás szintjét. Mindemellett érelmeszesedést is megelőzi valamint segít a krónikus betegségek, mint a Parkinson-kór, bronchitis kialakulásának megelőzésében.
Ezen pozitív hatások mellett csökkenti a fogyasztók vércukor szintjét, illetve hatásos lehet az elhízási rendellenességek kezelésében is.